20111111

111111


:girl_9: Hye . HEHE . Rinduu sangat-sangat, ketat-ketat sama ini blog . Huaiyaa ! Banyak betul yang nak diceritakan . naa . Pa cer korang ? Ok ? Hope ok . emoticon14 Tarikh hari nie ialah 11.11.2011 . Cantik kan ? :67: Banyak yng boleh dilakukan pada hari nie kan ? Ada yang melangsungkan perkahwinan , ada yang bercouple , ada yang menyambut ulang tahun , banyak lagi lah . kankankan ?

Minggu depan SPM . Apa macam ? Suda sedia meyh ? Pasti sudah . Betul tak ? Good Luck kepada candidates yaa . Hope dapat buat yang terbaik untuk masa depan anda semua . Jangan lupa sembahyang . Makan makanan yang berkhasiat dan yang boleh menguatkan daya ingatan . Kurangkan stress dengan pelbagai kaedah . Kalau Jojo , Jojo akan dengar muzik and makan coklat . Coklat boleh menenangkan fikiran tau . Tapi jangan makan banyak sangat . Ok ?

Jangan lupa juga untuk membaca / refresh kembali nota-nota yang telah dibagi oleh cikgu selama ini . Cuba untuk mengingati fakta . Terutama bagi matapelajaran Sejarah . Bagi yang ambil aliran sains , jangan lupa formula yaa , terutama bagi matapelajaran Matematik Tambahan . HEHE . Teruskan usaha anda selagi ada masa . Jangan menyesal apabila result teruk aa . HIHI .

Seterusnya adalah minta restu daripada ibu bapa , adik-beradik , guru-guru , rakan-rakan seperjuangan dan orang tersayang . HEHE ==' Minta maaf lah daripada mereka agar hati anda akan rasa tenang dan terbuka semasa menjawab soalan kelak . Jangan panik jika soalan itu susah . Cuba untuk berfikir dan berusaha mencari jalan penyelesaiannya .

* Op ! Op ! Banyak betul ceramah Jojo . Dah-dah lah tu . HAHA .



:face15: P/s : Kurangkan ketawa yaa adik-adik . Hal ini kerana ,
jika ketawa terlalu kerap , ia akan menyebabkan
fakta yang diingati akan mudah hilang . So take note .
bye Bye .

Lain kali datang lagi. Terima kasih.

20111106


Heyy , readers ! Hee ~ Sebenarnya kan , sebenarnya . sebenarnya Jojo takda cita hari nie . HEHE . Suke-suke nak tambah entri di blog Jojo nie . Ade ku kesah ! Jojo punya blog bahh . Naaa . Jojo dah tukar lagu baru . Suketaksuketak ? ngegeh ! Tett ! ==' :006:

Sebelum tu , Jojo ada buat tutorial . Kalau rajin , jenguk-jenguk lah yaa . HEHE . Tett ! Kalau ada apa-apa tanya yaa . Jojo baru belajar buat tutorial nie sebenarnya . Asal rajin . Jojo suka sharing . Naa . Sharing is caring bahh . Tu lah Jojo buat tuto tu . HUHU . Kita boleh share=share kan ? Apa salahnya . Dulu Jojo pun bengang ngan Blog nie . Lama kelamaan , faham lah reti buat blog nie cantik ckit . Tett !:11: Bagi yang baru nak belajar tu , berusaha lah yaa . Wish you a good luck .

Hmm , esok Jojo balik sekolah . (padah juak) Besa , ngegenggghh(sengau) ! Tett ! HAHA . Err , So that , Jojo nak masuk tido dulu . HEHE . Bye2 .

Selamat berjumpa ! Muahhx !!

Lain kali datang lagi. Terima kasih.

20111105

Two Feelings .


Firtly , feel so tired . Well , baru habis "dekorek" ini blog . Yapun masi huduh ! Ceh ! HAHA .Tp takpe , saya dah berusaha . Dan ini lah hasilnya . Bagi saya , ia kurang memuaskan . Sebab, "Font" x boleh ditukar . Btw , saya happy dengan usaha saya sendiri . Yah , saya gembira . That is my first feeling .

Second is angry . Kalah "angrybird" tu ! Huhh ! . Time tu saya tgh ator blog ni ha . Tetiba sampai mesej "PESBUK" . Mcm ni --> Aminah(Bkn nama sebenar) comment on your status : " Rsa drik kck glak , mintak puji ! " <-- Fuhh ! Bergegas bala darah ku mengalir melalui nerve-nerve terus ke kepala hotak aku bejambul nie ! Waduhh . Sentap eyh ! Spoil my mood . mungkin gara-gara tu jugak blog ni x kemas sangat . Tett ! Ngegeh !

Huaiyaa . *Sukati mak bapak dier jer tegur kiter dengan begitu kasar . Sapa tak hot ?! Hah ? Sapa ? Hishh ! Geram saya tu , x terkira eyh ! Bukan saya perasan saya cantik pun . Yang menjadi masalahnya , saya tak pernah sekali pun ganggu hidup dia sampai dia "tegur" saya begitu sekali . Bagi salam pun tak . *Selam ngapak ! Ish-ish ! Najis-najis . Ape lha kesalahan yang "terbesar" saya kat dia eyk ? Rasanya takda kot . =='

Btw, i knew her . This is because , she came from Balingian same as me too . That's why , i don't know apa yang dia tak puas hati sangat dengan saya . Adoiyaipun ! Bukan itu sahaja , kami sama sekolah jugak . Tak sangka eyh . Dunia kecik bah . Dah lah dia junior . Ish-ish ! Malang nasib kau budak . Than , kat sekolah , takda pun sampai saya hina dia+orang . Ish-ish ! Bukan apa , kalau kat sekolah , saya jarang tegur "orang" kalau "orang" tak tegur saya . Bukan maksud saya "SOMBONG" . But that is my style . I been born to be like that . Suheyy meyh wai !

Biasa lha kan . Saya ni kan "ngegeh" . Tett ! Dia kan "alim" . Tett ! Jauh panggang dari api ! Well , semua org kenal dia bahh . Satu Malaysia kenal dia . Apa lagi dia nak ? Adoiyai ! Terok betul ! Tapi takpa , malas saya balas perbuatan dia tu . Biarkan Orang Yang Lebih Berkuasa lagi utk membalasnya . Do i care ? Mengapa hidup ini mesti ada perasan tak puas hati dengan orang lain ? Saling "jeles-menjeles" ? Mengapa eyh ? Takda sokongan moral alu . Ok , mungkin kali ni dia menang . Biarkan dulu . Saya maafkan . Takpa-takpa . Saya kan "ngegeh" .

Malas lha nak gaduh dengan budak-budak kecik . Baik saya gaduh dengan semut . Kalau dia gigit saya , saya bunuh dia . Kalau saya makan dia , saya hilang ingatan . Bahaha . =='
Baiklah . Saya kan baik+ngegeh . Tett ! Terima kenyataan bahh . Tak macam orang ;D Sape terasa , makan lha taik ! ;P

Bah-bah . Out . Peace . <3

*P/s : Jangan layan saya begitu , sebab saya tak layan kamu begitu . Faham-faham lha . Terima kasih .

Lain kali datang lagi. Terima kasih.